בימים האחרונים אנחנו רואים המון פרסומות של חברת ישראכרט, בעיקר בטלויזיה, שמדברת על תשלום בטאצ'. הפרסומת בגדול אומרת שיש אפשרות חדשה לשלם בכרטיס אשראי באמצעות קירוב הכרטיס, וליהנות מחוויית תשלום מהירה יותר.אז מה מסתתר מאחורי השיטה החדשה? מסתבר שיש פה מהפכה!החל משנת 2020 ישראל נכנסת לעידן התשלומים בטכנולוגיית ה EMV.זה אומר שישראלים יוכלו לשלם, כמו בחו"ל, באמצעות כרטיסי האשראי שלהם בשיטה יותר בטוחה ומוגנת להם ולבית העסק.
אז למה בעצם קוראים לזה טאצ'?
בניגוד לדרך בה שילמנו עד היום עם כרטיס האשראי שלנו, שהיא העברת הפס המגנטי של הכרטיס בקורא האשראי (שנקראת גם swipe) , החל מינואר 2020 נתחיל לשלם בשיטת תשלום מאובטחת יותר בתקן EMV.לשיטת התשלום הזו יש שתי שיטות עיקריות :
אז מה זה טאצ'?טאצ' זה בעצם התאמה של המונח Tap שבא מחו"ל, על מנת שיסתדר יותר טוב בשפת העם לישראלים. בעצם מדובר בתשלום באמצעות טכנולוגיה אלחוטית שנקראת Contactless ומבוססת NFC, המאפשרת לנו לשלם באמצעות קירוב הכרטיס בלבד למכשיר הסליקה.על גבי הכרטיס שלנו יש שבב חכם, שיודע גם לעבוד בצורה אלחוטית ב NFC, ולבצע עסקאות ללא הכנסת הכרטיס בפועל.
אז למה זה יותר מהיר?
עסקת Tap או טאצ' , אורכת בסביבות ה 5-10 שניות בלבד. לצורך השוואה , עסקה באמצעות הכנסת הכרטיס לקורא והקלדת הקוד הסודי, יכולה לקחת לפעמיםבין דקה ל 3 דקות .
קודם כל בואו נדבר על רגולציה:החל מינואר 2020 בנק ישראל מחייב את העסקים הגדולים (מחזור של 100 מליון ש"ח בשנה ומעלה) לעבור לתשלום מאובטח באמצעות EMV.זה אומר שבעת ביצוע התשלום:
אמנם התשלום באמצעות קירוב הכרטיס למכשיר האשראי הוא נוח ופשוט.אבל השיטה הזו היא גם חושפת אותנו לסיכונים חדשים שלא הכרנו.