עברתי על פירוט החשבון שלי בכרטיס האשראי, ופתאום גיליתי לתדהמתיחיוב שלא אני בצעתי, ושאני לא מכיר.איך יכול להיות שיש אפשרות לחייב אותי בלי שאאשר את העסקה?למה חברת האשראי בכלל מאפשרת לגורמים אחרים לבצע חיובים בכרטיסי אשראי?
לא כל חיוב שאנחנו לא מכירים, הוא פשע או הונאה.בואו ננסה לעשות קצת סדר בסוגי החיובים שאנחנו רואים בחשבון,ואיך אפשר בעצם להתמודד עם חיוב שלא אנחנו ביצענו.
את סוגי החיובים אפשר לחלק לכמה סוגים עיקריים:
ישנם מצבים מסויימים בהם נחשוד שיש הונאה בכרטיס שלנו :
לאחרונה אנחנו שומעים בחדשות ובכותרות על חברות מפוקפקות,שכל מטרתם בחיים היא לעשוק את האוכלוסיות החלשות.החברות הללו שמות לעצמם כמטרה אנשים זקנים וחלשים.
איך העוקץ הזה עובד?נציג של החברה מתקשר (בכוונה) לאדם מבוגר ומודיע לו שזכה במתנה.על מנת לקבל את המתנה, על הקשיש למסור את פרטי האשראי שלו בשביל לכסות את עלות המשלוח.הקשיש התמים, שמח שזכה במתנה ומוסר את פרטי האשראי לנוכל.לאחר מכן, כשפרטי האשראי נמצאים אצל נציג החברה, הוא משתמש בהם לחיוב חוזר ככל שעולה על רוחו, ולכל מתנה.הקשיש בדר"כ מגלה את ההונאה לאחר כמה חודשים (אם בכלל), ולאחר שגנבו מחשבונו עשרות אלפי שקלים
מדובר באנשים חסרי ישע, שלא יודעים לבדוק בכל חודש את החיובים שלהם.אנשים אלה בדר"כ חיים מהיד לפה, ומתפרנסים מקצבאות.גניבה מאנשים אלו שקולה לגזר דין מוות לאיכות חיי הקשיש.
הנה כמה דברים שתוכלו לבצע על מנת שלא להיחשף להונאות באשראי:
לא תמיד מה שנראה לנו כמו הונאה, הוא באמת הונאה. להלן כמה דוגמאות :
ואם אחרי כל הבדיקות הגעתם למסקנה שמדובר בעסקה שלא בצעתם,כלומר מדובר בהונאה, אל תדאגו, יש פתרון פשוט:
פנו אל חברת האשראי שלכם, ספרו להם על המקרה, והכחישו את העסקה.
חברות האשראי יודעות לטפל במצבים מסוג זה. הן גם יודעות לזהות האם הייתם באיזור של ביצוע העסקה, או לא, ולהבין אם יש חשד סביר להונאה.לפעמים חברות האשראי אפילו מגלות את העסקאות האלה לפניכם, בעזרת מערכות מחשוב משוכללות לניהול הונאות וסיכונים.
הכחישו את העסקה – וקבלו את כספכם בחזרה